Droom

We dromen ervan om in 2030 een beweging te zijn van 20 wijkcommunities die met elkaar optrekken. Wijkcommunities die zich lokaal inzetten voor de bloei van hun wijk, maar ook landelijk hun betrokkenheid, ervaring en netwerk delen. Zodat de beweging elkaar versterkt en groeit in het realiseren van wijken vol liefde, licht en leven!
Want de bloei van de stad is ook jullie bloei - Jeremia 29:7 
 

Droom van een levendige gemeenschap

In onze visie staat een levendige buurt centraal, waar kinderen spelen, ouderen genieten en diversiteit een basisgegeven is. We verlangen naar een gemeenschap waarin de kerk een nieuwe rol vindt. De kerk komt naar buiten. Identiteit en inclusie worden onafscheidelijk verbonden, en kansen staan boven problemen. Buren waarderen elkaars talenten en zetten deze om in kleurrijke initiatieven, wat resulteert in betekenisvolle relaties en een bloeiende samenleving.

IMG_2121-scaled

Wijkcommunities als oplossing

R3NEW ziet identiteitsgebonden wijkcommunities als de oplossing voor hedendaagse uitdagingen. Nieuwe generaties christenen streven naar 'geloof in actie', met een groeiende behoefte aan praktisch en relevant geloof. Daarnaast hebben wijken behoefte aan initiatieven die een verschil willen maken in het kader van de participatiesamenleving, waar bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor verbinding, sport, onderhoud en zorg.

Overzicht van communities