Ontdek je talent

In een eerdere blog kon je lezen over de verschillende gaven die nodig zijn bij community development. Maar hoe ontdek je nou wat voor soort community developer jij bent? René Visser, pionier bij R3NEW, vertelt hoe je dit zelf kunt gaan zien.

“Ik vind het verwonderlijk dat mensen op hun 20e of 25e allerlei dingen leren, maar niet weten waar ze in hun spirituele zoektocht staan.” Hoe je daar wel voor kan zorgen? Dat kan volgens René vooral door gewoon te doen. “Je kunt er een uitdaging aan koppelen. Een wijkproject starten bijvoorbeeld, en elkaar uitdagen.” Je hoeft dit dus niet helemaal in je eentje uit te zoeken. Juist door met een groep aan de slag te gaan merk je wie welke taak al snel oppakt.

René noemt het voorbeeld van een groep mensen die samen naar een verzorgingstehuis gaat om daar vrijwilligerswerk te doen. De ene persoon loopt direct naar mensen toe om met ze te praten. Als jij een evangelist bent zal je dat waarschijnlijk herkennen. Anderen daarentegen zullen eerder iemand helpen lopen of een kopje koffie voorschotelen. Acties die passen bij een herder. “Zo zie je in de praktijk wat je in theorie uit probeert te dokteren.”

“Het is donders belangrijk dat mensen zien waar zij passen. Als je de principes begrijpt, herken je ze in elkaar.”

Kortom, om te zien wat voor taken bij jou passen kan je het best samen met anderen aan de slag gaan. Zo zie je bij jezelf en elkaar wat voor werk jou ligt. “Dan merk je in de praktijk: dit is gaaf, hier ben ik voor gemaakt.”

R3NEW helpt jouw graag om samen aan de slag te gaan. Groot denken, klein doen. Wil je weten hoe we je op weg kunnen helpen? Zoek gerust even contact met ons!