Mijn passie vinden

Passie is een woord dat we regelmatig horen in de context van werk en hobby’s. Bij veel bedrijven staat op de website dat ze zijn ontstaan vanuit passie. Maar, wat houdt echte passie nu eigenlijk in?

“Ik werd laatst nog enthousiaster over dat woord,” vertelt Rene Visser, “toen ik erachter kwam dat de oorsprong te maken heeft met lijden. Als je gepassioneerd bent over iets ben je bereid om ervoor te lijden. Je laat het comfort links liggen om te gaan voor een hoger doel.”

En hoe je ontdekt waar jouw passie ligt? “Als je de bereidheid hebt om een extra mijl te gaan voor een doel. Als je zo geïnspireerd raakt dat je de energie vindt om dingen te doen die je anders niet voor mogelijk had kunnen houden.”

In de bijbel staan de woorden ‘al tastend zoeken’. Aan de slag gaan, en ondertussen ontdekken waar jouw passie ligt. Je kunt jarenlang wachten op een briefje uit de hemel, maar als je zelf niet aan de slag gaat wordt het lastig om je passie te vinden. Als je de houding van ‘al tastend zoeken’ aanneemt bouw je gaandeweg wijsheid op.

René Visser vertelt: “We komen vanuit het westen uit een comfortsituatie. Ergens gepassioneerd over zijn en bereid zijn daarvoor te lijden gebeurt in mijn optiek te weinig. We moeten soms door de zure appel heen bijten. Heel veel mensen willen wel iets doen voor de maatschappij, maar willen geen offers brengen. Doe je dat wel, dan zie je prachtige stukjes diamant onthuld worden.”

Wat hem opvalt is dat veel mensen weglopen uit de kerk, niet omdat ze niet meer geloven, maar omdat het instituut hen tegenvalt. Hun geloof en passie echter, is nog wel aanwezig. Bij R3NEW willen we dat gebruiken om bloei in de wijk te brengen en een inclusieve gemeenschap te creëren, waar iedereen welkom is.

“Je kunt een vuur bij elkaar opstoken, we willen elkaar daarin ook aanvuren bij R3NEW. Juist in pijn en tegenslag, een bittere pil om te slikken, zit er meerwaarde in om met elkaar een beweging te vormen.”

Ga aan de slag en ontdek waarvoor jij bereid bent om te werken.

Weet je nu niet waar je moet starten, lees dan onze blog over je talenten vinden.