Inclusief denken doe je zo – Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke heeft een prachtige manier om inclusief denken onderdeel te maken van alles wat je doet. 

Als je denkt vanuit “ik wil iets voor een ander doen”, kan dit wellicht onbewust verwijdering creëren. Maar de gedachte: ik werk samen met jou aan een oplossing. Of: we kijken samen wat we kunnen betekenen voor onze wijk, overbrugt juist die kloof en zorgt ervoor dat mensen zelf onderdeel worden van de oplossing. Dit zorgt voor inclusiviteit!

Jurjen ten Brinke is initiatiefnemer en oprichter van Hoop voor Noord in Amsterdam. In de aflevering ZOOM in op Jurjen ten Brinke deelt hij zijn visie op christen-zijn in je wijk. Hij maakt dit praktisch door allerlei voorbeelden uit Amsterdam waar hij al jaren betrokken is bij de samenleving. 

R3NEW is gespecialiseerd in het opzetten van vitale wijkcommunities, door bewoners voor bewoners. Het unieke van R3NEW is de holistische aanpak. Door Zorg, Zaken en Zingeving te combineren worden communities sterker, duurzamer, dynamischer en hebben ze meer impact. Wil je meer weten over de visie en aanpak van R3NEW? Dat kan! Bekijk via onderstaande knop ons introductie-webinar.