Explained: Wat betekent een inclusieve community?

Als R3NEW bouwen we aan inclusieve communities. Wat bedoelen we daar precies mee en waarom geloven wij dat dit verschil maakt?

R3NEW gelooft in het concept van inclusiviteit. Dat betekent niet alleen dat iedereen mee mag doen, maar dat iedereen ook daadwerkelijk mee doet.

Vaak wordt een initiatief gestart voor een bepaalde probleemgroep. Bijvoorbeeld we willen mensen helpen die eenzaam zijn. Er worden plannen gemaakt hoe we eenzame mensen vaker kunnen bezoeken en activiteiten met ze kunnen ondernemen.

R3NEW gaat een stap verder. Niet voor de mensen in de wijk, maar met de mensen in de wijk. In dit voorbeeld: de eenzame mensen worden uitgenodigd deel te worden van de community.

In de praktijk zie je dus ook een grote diversiteit in communities ontstaan. Van diverse culturele en religieuze achtergronden. Van mensen die hulp geven en die hulp ontvangen. Op die manier ontstaat verbinding en samenwerking.

Niet wij voor jullie, maar wij samen, voor elkaar.

R3NEW is gespecialiseerd in het opzetten van vitale wijkcommunities, door bewoners voor bewoners. Het unieke van R3NEW is de holistische aanpak. Door Zorg, Zaken en Zingeving te combineren worden communities sterker, duurzamer, dynamischer en hebben ze meer impact. Wil je meer weten over de visie en aanpak van R3NEW? Dat kan! Bekijk via onderstaande knop ons introductie-webinar.