ZORG

#verbondenleven | Zorgen voor elkaar begint niet pas als je in de problemen zit. Naar elkaar omzien is een dagelijkse bezigheid, waarin vriendschap en plezier een belangrijke plek inneemt. Je viert het leven als het goed gaat, maar staat ook voor elkaar klaar als het leven tegenzit. R3NEW helpt via de principes van ‘bonding & bridging’ mensen in jouw wijk te verbinden, en relaties te verdiepen.

Op deze pagina zijn enkele voorbeelden weergegeven van communityprojecten in wijken. Uiteraard kan R3NEW je helpen met talloze andere voorbeelden en mogelijkheden. Volg bijvoorbeeld onze gratis online introductie-trainingen om meer inspiratie op te doen!

Trainingsaanbod

JEUGDVOETBAL

Voetballen werkt zeer verbindend. Het is eenvoudig te organiseren, en brengt zeer diverse groepen bij elkaar. Vooral kinderen, maar ook volwassen spelen graag een potje voetbal met elkaar. Het zorgt voor plezier, maar geeft ook voldoende handvatten om lessen te leren over het leven. Bijvoorbeeld elkaar respecteren, regels accepteren, grenzen verleggen, in teams fungeren.


GROEPSUITJES

Groepsuitjes lenen zich er uitstekend voor om verschillende projecten met elkaar te verbinden. Jongeren en volwassenen, sporters en zorgdragers, moslims en christenen; juist dit soort momenten laten je ervaren dat je samen een wijkcommunity vormt. Vier het leven samen, en geniet van de onderlinge connecties en ontstane vriendschappen!


KLUSDAGEN

Naast een zorgnetwerk waarin het hele jaar hulpvragen uitgezet en opgepakt kunnen worden, is het organiseren van klusdagen een feest. Door het bundelen van activiteiten, ontstaat er op deze dag een geweldige dynamiek. De gezelligheid en gezamenlijkheid zorgt ervoor dat wijkbewoners graag meedoen, zeker als de dag wordt afgesloten met een sfeervolle BBQ.