ZAKEN

#gezondleven | Sociaal ondernemerschap is van grote waarde voor de samenleving. In essentie helpt ‘de sociale business’ ons gezond te kunnen leven door te voorzien in de basisbehoeften van de mens. Wonen, eten, vervoeren, verzorgen, entertainen. Onmisbare elementen binnen een gezonde samenleving. R3NEW gelooft in de kracht hiervan, en versterkt wijkcommunities graag met de beste elementen hiervan.

Op deze pagina zijn enkele voorbeelden weergegeven van communityprojecten in wijken. Uiteraard kan R3NEW je helpen met talloze andere voorbeelden en mogelijkheden. Volg bijvoorbeeld onze gratis online introductie-trainingen om meer inspiratie op te doen!

Trainingsaanbod

ZONNEPANELEN-PROJECT

Het verduurzamen van wijken speelt overal. Er is een grote transitie gaande, en op steeds meer plekken bundelen bewoners hun krachten. Een goed idee! Dit kan door bijvoorbeeld als wijk samen zonnepanelen in te kopen, en de collectiviteitskorting voor een deel te investeren in andere wijkprojecten. Win-win: je verdient wat, je verbindt wijkgenoten, én je helpt de natuur een handje.

ELEKTRISCHE DEELAUTO’S

Het Oranjefonds maakte van onze community in Ede (in de wijk Kernhem) een mooie film, waarin één van de twee elektrische deelauto’s uitgelicht wordt. Met dit sociaal-ondernemende project worden inkomsten gegenereerd waarmee andere wijkprojecten bekostigd kunnen worden. En naast dat autodelen in meerdere opzichten bijdraagt aan het milieu, verlaagt het ook nog eens de parkeerdruk in jouw wijk.